top of page

De kruidenwereld

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding

Hippocrates

Hippocrates (ca. 460-377 v.Chr, - vader van de geneeskunde) ontdekte onder andere dat de eigen kracht van het levende organisme, wat hij de natuurlijke geneeskracht noemde, waardoor het organisme zelf uit de ziekte kan komen. Hij vond dat een genezer als taak had om de natuur in dit zelf genezend vermogen te kennen en te ondersteunen. Kruidengeneeskunde is al sinds eeuwen één van de belangrijkste therapieën geweest.

Begeleiding

De natuurgeneeskunde richt zich bij ziekte zoveel mogelijk op de totale mens (lichamelijk, emotioneel, spiritueel en zijn omgeving). Natuurgeneeskunde gaat er vanuit dat ziekte ontstaat door enerzijds niet te leven volgens de regels van de natuur en anderzijds niet te leven naar onze eigen natuur. Onze eigen intuïtie en gevoelens kunnen ons hierin leiden. Zij helpen ons ook om de juiste voeding te kiezen.

In de Oudheid was de mens meestal nog sterker verbonden met de kosmos en de natuur, waardoor dat makkelijker was.

Ik kan je hierbij begeleiden, onder andere door adviezen en tips n.a.v. de healing en je tevens terugbrengen naar je eigen essentie, zodat je zelf de juiste keuzes maakt voor een optimale gezondheid vanuit de kracht van de natuur.

Voeding-kruidentips

Producten uit de natuur zijn gezond, maar het ligt er wel aan wat en voor wie, waar en wanneer...

Fruit en andere verkoelende producten zijn meestal goed om ze in de zomer te nuttigen, maar richting de winter vraagt ons lichaam om meer verwarmende producten.

Eet met de seizoenen mee, met wat in jouw omgeving groeit, dan voel je je goed!

Hierbij inspiratie voor deze lenteperiode:

image.jpg

Asperges

Bevat veel vitaminen, mineralen en vezels. Goed voor de nieren, lever en darmen, regulering bloedsuikerspiegel, ontstekingsremmend.

 

image.jpg

Brandnetel

Goed tegen voorjaarsmoeheid, jicht/reuma/artrose, hooikoorts, plasproblemen. Goed voor spijsvertering, huid/haar, botten, herstel van ziekte.

image.jpg

Citroen

Goed voor lever, darmen, nieren en gal, bloeddruk. Ontstekingsremmend, tegen veroudering, vetverbranding, zuren/basenevenwicht

bottom of page